Officieel: Hyundai i30 N voor Nog-meer-pret

hyundai-i30-n-2017-official_2

Hyundai waagt zich op de markt van de hot hatches. Na een reeks van modellen waarbij we wat op onze honger bleven zitten - ja, we kijken naar jou, Veloster Turbo - komen ze nu met de i30 N.

De letter- en cijfercombinatie vormt geen onuitspreekbaar woord, de N in de naam staat voor Nürburgring, alwaar Hyundai een testcentrum heeft neergepoot. Daar testten ze de i30 N ook uitvoerig en dat kregen we vaak te zien in de filmpjes die her en der op het internet te vinden zijn.

twee gezichten

Onder de kap prijkt een 2.0 T-GDi met 250 pk en 353 Nm aan koppel. Daarmee rij je in 6,4 seconden van 0 naar 100 km/u. Wie meer wil, moet opteren voor het Performance Package met 275 pk. Dan doe je de 0-100 in slechts 6,1 seconden. De topsnelheid is bij beiden begrensd op 250 km/u.

De wagen zelf is een doorontwikkeling van de i30. De dikke dakspoiler triomfeert bovenop de hatchback, terwijl door de 18 of optionele 19 inch velgen de rode remklauwen komen piepen. De carrosserie werd vervolgens 8mm dichter bij moeder aarde gelegd.

Binnenin valt vooral het sportstuurtje op. Daarop vind je twee extra knoppen die linkerzijds toegang geven tot de verschillende rijmodi Normal, Eco en Sport, en rechterzijds tot de N- en zelfs N Custom-rijmodus. Daarmee kan je verschillende parameters naar eigen smaak instellen, gaande van de gasrespons over het uitlaatgeluid, de demping, het elektronische sperdifferentieel en de besturing. Rev Matching krijg je ook, zodat alles nog een sportiever kantje krijgt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Carlos 17:38
afbeelding van Carlos

Mmmm misschien toch maar wachten met aanschaf nieuwe wagen :p.
Toevallig al prijzen bekend?

Yvesw 20:47
afbeelding van Yvesw

Carlos: Goedkoper dan een Golf GTI, dat is al dat ze kwijt willen bij Hyundai... ;-)

Audi22 18:58
afbeelding van Audi22

Ik vrees voor de prijs, hyundai is geen prijsbreker meer. Nu hyundai heeft in deze wagen enorm veel geinvesteerd dus de concurentie is gewaarschuwd. Wel jammer dat Kia dit nog niet aanbied, ik vind die net iets mooier kwa uiterlijk.

Ann Thraciet 01:07
afbeelding van Ann Thraciet

Ben benieuwd naar de prijs van dit Koreaans speelgoed.

Lusaka Funeral Association 00:52
afbeelding van Lusaka Funeral Association

Den Luus zag dat het goed was.

Carlos 23:27
afbeelding van Carlos

Benieuwd naar een niet gelimiteerde versie :p

Wim 11:58
afbeelding van Wim

toch echt eentje om naar uit te kijken

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws