BMW gaat 1 miljard besparen om meer modellen te bouwen

bmw-besparingen

In haar strijd om de line-up uit te breiden en meer modellen aan de man te kunnen brengen heeft BMW besloten tegen 2019 intern 1 miljard euro te besparen. Op alles van marketinggerief tot toiletpapier.

De strijd tussen de Duitse drie - BMW, Audi en Mercedes - is bitter. Zo bitter dat elk merk er alles aan wil doen om de grootste te zijn. Hoe je dat bereikt? Door zoveel mogelijk modellen in je cataloog te zetten. Althans, dat is de richting die het drietal is ingeslagen. Het nadeel daarvan? Je hebt bakken geld nodig voor de ontwikkeling. BMW, die willen een deel van die bak vullen door te besparen op het zogenaamde - Economie-alarm! - indirect procurement. Of in mensentaal; goederen die bedrijven gebruiken om haar activiteiten uit te kunnen voeren. Denk aan alles van computers over catering tot toiletpapier en trainingen voor personeel.

bmw-x3-2017

Meer modellen

Eén miljard euro wil BMW daar op besparen tegen 2019. Waardoor het de kost met 5 procent wil verlagen, want jaarlijks kost het BMW 20 miljard euro om de 'boel te laten draaien'. Dat geld wil het Duitse merk dan weer investeren in de ontwikkeling van elektrische en zelfrijdende auto's.

In ander nieuws; BMW CEO Harald Krueger heeft haar personeel in de VS opgelegd om er voor te zorgen dat de X3 marktleider wordt in z'n segment. Anders zouden er consequenties volgen. Werkgever van het jaar? Een titel die BMW niet meteen moet verwachten lijkt ons...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Goethals Danny 19:37
afbeelding van Goethals Danny

Moet geen BMW meer hebben,nooit genoeg!

Mathieu 09:45
afbeelding van Mathieu

Zal bij Audi, Mercedes en sommige anderen niet anders zijn hoor.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws