Europa geeft PSA 'zegen' om Opel over te nemen

psa-deal

Goed nieuws voor PSA gisteren, want de Europese Unie ziet geen graten in de overnamen van Opel door PSA. Waardoor er geen inbreuk is op de zogenaamde 'Antitrust law'. Een hoofdbreker minder voor de voortrekkers van de overname.

Wat de EU te zeggen heeft over de overname tussen twee bedrijven? Wel al sinds de 19e eeuw bestaat er zoiets als de 'antitrust'-wet. Een wet die er voor moet zorgen dat bedrijven geen totale monopolie kunnen krijgen over een markt. De meest bekende inbreuk daarop zijn prijsafspraken. Al vallen ook overnames die een invloed kunnen hebben op de competitieve markt en een persoon die de finale beslissing neemt over concurrerende bedrijven onder die wet. Laat net die twee laatste het alarm afgaan bij de overname van Opel door PSA.

Europa keek, zette er wat mensen op en kwam tot de beslissing dat de overname geen bedreiging vormt voor de open economie. Waardoor de deal vlot zou moeten verlopen. Het team is volop bezig met de laatste condities uit te werken en tegen eind dit jaar zal normaliter Opel officieel deel van de PSA-groep worden (dat ook al Peugeot, Citroën en DS in handen heeft). Waardoor het in één klap de tweede grootste autogroep ter wereld zal worden na Volkswagen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws