Renault Megane RS: keuze uit 4Control en 2 chassis

renault-megane-rs-4control-camouflage_0

De lancering van de nieuwe Renault Megane RS komt stilaan dichterbij en Renault begint met mondjesmaat informatie te lossen. Zo laten ze ons vandaag weten dat er 4Control vierwielsturing op de hot hatch beschikbaar zal zijn, om hem nog wat sneller te kunnen hoeken.

Maar dat is niet het enige. De Megane RS komt er in twee versies, net zoals zijn voorganger. De Sport-versie wordt de meer burgerlijke variant, voor de liefhebbers is er de cup-versie. Als je weet dat de vorige generatie veel van die cups verkocht, dan weet je waarom ze dat opnieuw zo uitbrengen.

Nog steeds geen nieuws over de motorisatie. Die houdt Renault naar alle waarschijnlijkheid geheim tot aan de presentatie op de IAA in Frankfurt in september. Dat maakt het voor ons natuurlijk mogelijk om te dromen van de Alpine-motorisatie, de 1.8 TCe. Daar krijgt hij 252 pk, al zal Renault wel een tandje bij moeten steken om de 275 pk van de vorige generatie Megane RS te overtreffen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Audi22 15:28
afbeelding van Audi22

Ik hoop van niet maar vrees dat de rijbeleving minder "puur" wordt als zijn voorganger. Die systemen zorgen meestal alleen maar voor meer belast. De nieuwe Honda Civic type R is volgens de reviews fenomenaal goed, daar zal deze megane een heel vette kluif aan hebben.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws