Officieel: Audi R8 Spyder V10 plus is superlatief

audi-r8-spyder-v10-plus-2017_01

Een Plus-variant van de R8 Coupé hadden we al, nu mag ook de Spyder aan de superlatieven gaan. Of ben je gevoelloos geworden aan een cabrio met 610 pk?

Laat het maar aan Audi over om een compleet saaie naam te verzinnen voor een extra performant model. Want waar concurrenten zwaaien met R'en, SVR's en Performance gaat Audi voor Plus. Alsof ze een smartphone in elkaar schroeven. Toch is elke Audi met een Plus op het inschrijvingsbewijs een snoepje. Net zoals deze R8 Spyder V10 Plus. Want de 540 pk sterke atmosferische V10 mag z'n cijfer zien stijgen naar 610 stuks. Waardoor het koppel meteen ook mag groeien naar 560 Nm.

audi-r8-spyder-v10-plus-2017

De sprint naar de honderd van 3,6 seconden zakt daardoor naar 3,3 seconden. De topsnelheid die schroeft Audi ook maar op tot 328 km/u. Kwestie van zondags sneller aan de kerk te staan. Dankzij wat gevijl links en rechts verliest de Plus-variant ook nog eens 25 kilogram. Kekke sportstoelen, specifieke velgen en carbon ceramische remmen zijn standaard. Wil je helemaal indruk maken, dan kan je voor de exclusieve Micrommata groene lakkleur gaan. Je zal alvast de snelste kikker in je straat hebben.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws