Subaru lost 2 speciale modelletjes voor de VS

subaru-brz-ts-2017_01

Met de BRZ tS en WRX STI Type RA schotelt Subaru twee circuitspecifieke speciallekes op het bord van den Amerikaan. Wie dus hoopte op een volwaardige BRZ STI is er aan voor de moeite...

Laten we meteen met de BRZ tS beginnen. Het modelletje dat eerder werd geplaagd en waardoor half de wereld dacht dat er eindelijk een BRZ STI zou komen. Niet dus, want het blijft bij de tS, een product dat ook al eerder Japan aandeed. Een upgrade voor de BRZ waar vooral circuitrijders baat bij zullen hebben. Voor zich spreekt de stevige koolstofvezel spoiler achterop en het bumperwerk rondom. Minder opvallend zijn de 18-duims die Michelin Pilot Sport 4-schoeisel als standaard krijgen aangemeten en de SACHS-dempers die samen met aangepaste ophangingspunten en stuurpunten zorgen voor een scherper rijgedrag.

Herkennen doe je de tS door de rode accenten rondom die zich over het WR Blue Pearl kleurtje laten draperen. Al is er ook zwart en wit beschikbaar, voor eigenaars met kleurvrees. 500 stuks zal Subaru er trouwens van bouwen.

WRX STI RA

Over naar de RA, een optiepakket dat zich laat plaatsen op de WRX STI en dat eveneens enkel voor de Amerikaanse markt. Die twee cijfers staan trouwens voor 'Record Attempt', kwestie van de marketingafdeling ook wat werk te geven. Interessant aan deze versie is dat de 2.5-liter viercilinder boxer voorin een nieuw inlaat, straffere zuigers, herwerkt brein en nieuwe uitlaatlijn krijgt. Het resultaat? 310 pk. Een kleine bump ten opzichte van de reguliere 300 stuks. Al zal het blok door de aanpassingen minder last hebben van stevig circuitgebruik.

subaru-wrx-sti-ra-2017

De versnellingsbak krijgt ook een update. Het is te zeggen; de derde versnelling werd herbekeken. Waarom? Omdat Japanners nu eenmaal gek zijn. Rondom vallen eveneens Bilstein dempers te rapen en 19-duims velgen an BBS met Yokohama Advan Sports-banden. Net zoals zijn BRZ-broertje krijgt de RA rode accenten rondom en een subtiele bodykit. De motorkap is voortaan ook van koolstofvezel, net zoals de spoiler achterop.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws