Fiat lost alle details Argo

fiat-argo-official_04

De Punto heeft een opvolger, in Brazilië althans. Die Argo deelde Fiat eerst schaars met de wereld. Vandaag krijgen we alle info. Waardoor we weten wat er onder de kap zit en hoe smakelijk de B-segmenter er juist uit ziet. Kijk je even mee?

Een opvolger voor de Punto heeft lang op zich laten wachten en in Europa is dat wachten trouwens nog niet ten einde. Want deze Argo zal initieel enkel in Brazilië over de wegen bollen. Of er Europese aspiraties inzitten, dat wil Fiat nog steeds niet los laten. Tot dan kunnen we enkel maar berichten over hoe de Argo er uit ziet aan de andere kant de wereld. Best aardig, als we eerlijk moeten zijn.

fiat-argo-official

Niets al te spannend, niets al te special, gewoon een eerlijke B-segmenter met expressieve snuit. Het interieur valt ook goed in de smaak, met zwevend infotainmentscherm en fraai werkbord. Voorin een 1-liter driecilinder bnezine met 77 pk, een 1.3-liter viercilinder benzine met 109 pk en een 1.8-liter benzine met 139 pk voor de HGT-uitvoering. De eerste twee blokjes lopen trouwens op ethanol in Brazilië.

fiat-argo-official

Nog wat zwieren met specs; een koffer van 300 liter (grootste in zijn klasse), laagste NVH-waarden in zijn klasse (lees: geluid en trillingen) en een sprint naar de honderd van 9 seconden voor de strafste uitvoering. Of hij richting Europa mag komen vraag je?

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
suskewiet 09:59
afbeelding van suskewiet

1.8 met 139pk, zal atmosferisch zijn waarscijnlijk en hier niet verschijnen? met de 1.4 met 140pk misschien ,

suskewiet 10:02
afbeelding van suskewiet

is ook grappig om te zien, in een auto-reklamefilmpje zijn de auto's bijna steeds alleen op de weg....en dan koop je zo een auto en sta je er mee in de file .....damn ! :-)

Audi22 18:24
afbeelding van Audi22

Mooie auto. Commentaar klopt niet, de Ibiza heeft voorlopig het grootste koffer in het B segment.

Briké Marie 07:00
afbeelding van Briké Marie

Niets speciaal, als je daar jaaaren op moet wachten, niettemin fris verschijnsel...

BePa 17:14
afbeelding van BePa

Helemaal in lijn met de Tipo. Zou wel gek zijn als we deze - als UNO ? - niet zouden zien verschijnen in Europa, ter vervanging van de Punto. Niet bepaald vernieuwend, maar er is evenmin iets mis mee...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws