Fastned bouwt 13 laadstations in België

fastned-naar-belgie

FastNed is een bedrijf dat al een aantal jaren actief is in Nederland als beheerder van een netwerk aan laadpalen. Nu komt het bedrijf ook de grens over.

Ik keek deze week op de wegenkaarten, en zag dat er bijster weinig laadpunten zijn in ons land. Goed, in de grote steden zijn de concentraties iets groters, maar hoe minder ver je moet rijden om te laten laden, hoe meer mensen overtuigd kunnen worden.

FastNed is één van de spelers die in de markt van de laadpalen gesprongen zijn. In Nederland staan al 63 laadstations voor elektrische voertuigen. Die zien eruit als benzinestations, alleen krijg je een hoop stroom door de vulslang.

FastNed sloot nu een overeenkomst met Van der Valk hotelgroep - niet toevallig ook een Nederlandse onderneming - om ook in België een setje van die laadstations te bouwen. De meeste van die punten komen dichtbij snelwegen te liggen. FastNed schat in dat halfweg volgend jaar begonnen kan worden met de bouw van de eerste stations op Belgische bodem. Ook voor Duitsland heeft FastNed een overeenkomst met Van der Valk, voorlopig voor zes stations.

Tijdstip: 12:05
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mathieu 14:05
afbeelding van Mathieu

Goed voor Fastned, maar onze regering zou beter zelf wat meer in Belgische bedrijven pompen die dit kunnen! Goed voor onze economie, en goed voor de "groene wagens".

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws