Mercedes-AMG G 65 Exclusive: Blijven zwaaien

mercedes-amg-g-65-exclusive_01

Tot er geen druppeltje meer uitkomt, zo lijkt Mercedes de G-Klasse uit te persen. Want het éne na het andere speciaal modelletje dient zich aan. Laatste in lijn is de Mercedes-AMG G 65 Exclusive. Met een prijskaartje van je nieuwe woonst.

Je zou denken dat Mercedes de G-spot heeft gevonden met de Maybach G 650 Landaulet, een omgebouwde G met een prijskaartje - volgens bronnen - van zo'n 500.000 euro. Opgelost, klaar, het speciale uitzwaaimodel van de G-Klasse heeft zijn naam. Nou, niet helemaal, want Mercedes komt nu op de proppen met de G 65 Exclusive. Wederom een uitzwaaimodel maar dan van de AMG-reeks van de G.

mercedes-amg-g-65-exclusive

Het resultaat? Wat uiterlijke foefjes zoals chromen beschermplaten en matzwarte AMG-strepen op de flank (inderdaad, een rare combo), koolstofvezel sierlijsten en 21-duims velgen. Voorin de biturbo 6.0-liter V12 met 630 pk en 1.000 Nm en binnenin een duotoon kleurspel en een hoop opties. Mercedes is zelfs zo fier om te zeggen dat je maar liefst 24 procent kan besparen ten opzichte van een soortelijk samengestelde G AMG. Dat zelfs met die besparing de G 65 Exclusive nog steeds 287.658 euro kost (in Duitsland), daar gaan ze vlug over. Bijna 300.000 euro dus, de creatie die je hier op foto ziet staan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws