AC Cars koopt Zenos op: Britse sportwagenbroeders

2016_zenos_z10_r_5

Of hoe het éne Britse sportwagenmerkje werd gered door het andere. Het begin dit jaar failliet gegane Zenos heeft onderdak gevonden bij AC Cars, het bedrijf achter de illustere Cobra.

Goed nieuws voor fans van Brits sportwagengeweld. Want Zenos leeft verder! Het merk ging eerder dit jaar failliet maar het verdwijnen van Zenos was van korte duur. Een consortium met AC Cars voorop heeft het merk toegevoegd aan haar portefeuille. Inderdaad, AC Cars, het Britse sportwagen merk dat in de jaren 60 de Cobra in elkaar schroefde. Dat merk begint nu terug met die productie van de originele Cobra en Zenos, die mogen daar mee van profiteren.

Wat er juist gaat gebeuren met het merkje dat de de E10 bouwt is evenwel niet duidelijk. Er zijn geruchten dat de productie naar Zuid-Afrika verkast. Daar heeft AC Cars namelijk een fabriekje op poten gezet om nieuwe Cobra's te bouwen. Dat zou natuurlijk slecht nieuws zijn voor de werknemers in Norfolk, England. Al ging Zenos failliet door de té hoge werkkosten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws