Seat voor het eerst sinds 2007 terug winstgevend

seat-groenecijfers

Afgeschreven en volgens sommigen zelfs reëel dat Seat in de verkoop zou gaan bij Volkswagen. Daarvoor hebben de Duitsers geen reden meer, want Seat schrijft voor het eerst sinds 2007 weer groene cijfers neer. Zo maar even plus 143 miljoen euro winst om specifiek te zijn.

Nee, Volkswagen heeft de hoop niet opgegeven om Seat terug op de rails te krijgen. Met de Ateca en nieuwe Ibiza als reddingsmiddelen. Die eerst boei, de Ateca, was een compleet succes voor het merk. Waardoor 2016 een recordjaar werd voor Seat. Niet enkel omdat het voor het eerst sinds 2007 terug het jaar met positieve cijfers afsluit maar omdat die cijfers ook meteen het hoogste zijn in de geschiedenis van het merk.

Seat-2016

De omzet van het merk bedroeg 8,6 miljard euro maar omdat er meer dan enkel omzet in de wereld is bedroeg de exploitatiewinst een stevige 143 miljoen euro en de winst na belastingen maar liefst 232 miljoen euro. Vooral die exploitatiewinst is belangrijk want dat bepaald hoe break even Seat draait. In 2015 ging het trouwens nog over -7 miljoen. Om maar te zeggen hoe sterk de bocht is die het merk heeft genomen.

Dit jaar moet de Ibiza die sterke klim versterken en de op til staande Arona moet daar nog een schepje bovenop doen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Michel Desmet 18:56
afbeelding van Michel Desmet

Wij hebben een nieuwe Leon begin 2014 gekocht. Je krijgt heel veel voor je geld en hij rijdt super. Well done Seat!

Sjaak Trekhaak 23:16
afbeelding van Sjaak Trekhaak

echt 'n merkt dat niets toevoegt en totaal overbodig is in de VAG-portefeuille

Mathieu 12:30
afbeelding van Mathieu

Sjaak, domme opmerking hé. Als het niets zou toevoegen, dan zou het niets verkopen!
Maar de Leon en Ateca bewijzen ondertussen anders. Geef mij maar een Leon i.p.v. de Golf. Geef mij maar de Ateca i.p.v. de Tiguan. En er is nog steeds een prijsverschil!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws