VW's budgetmerk volgend jaar al op de markt

china-vw

De dames en heren uit Wolfsburg laten er geen gras over groeien, want in 2018 al zal VW's nieuw budgetmerk al het levenslicht zien. Waardoor Dacia eindelijk Duitse rivaliteit mag verwachten.

Het is een publiek geheim dat Volkswagen werkt aan een budgetmerk. Want het succes van Dacia is niet in dovemansoren gevallen bij de Duitsers. Al zeker omdat je Skoda al geruime tijd niet meer bij de budgetmerken mag zetten. Waardoor het tijd wordt om een nieuw merk op te richten. De samenwerking met Tata Motors is daarbij een grote stap, vandaag geeft VW ook een richtdoel vrij; in 2018 verschijnen de eerste budgetwagens op de markt.

Dat is snel, al zeker omdat er nog niet eens weet is welke merknaam die wagens zullen dragen. Bij het debuut vooral voor de Chinese markt maar op termijn zullen de modellen ook beschikbaar worden in Latijns Amerika, Afrika, het Midden-Oosten, India en Oost-Europa. Of we in West-Europa ooit mogen proeven van zo'n Dacia-rivaal, dat zal pas mettertijd duidelijk worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
moodystarfish 09:10
afbeelding van moodystarfish

Idd nog maar de vraag op ze effectief Dacia in Europa willen viseren, of eerder op de groeilanden mikken... Leuk weetje, in die groeilanden -zoals bvb. India- wordt de Duster in de markt gezet als "Renault Duster" :-) In India kost een Skoda ook meer dan een Volkswagen, aangezien deze ingevoerd wordt (invoerrechten) en de VW lokaal in elkaar gevezen wordt...

cc 14:47
afbeelding van cc

mij laat het sterk denken aan een VW Jetta uit de jaren 90 met een andere snuit.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws