Deze Rolls-Royce brengt kinderen met een glimlach naar het operatiekwartier

rolls-royce-srh-hospital3

Speciaal voor het daghospitaal van het St Richard’s Hospitaal in het Verenigd Koninkrijk heeft Rolls-Royce een uniek wagentje gecreëerd waarmee kinderen naar het operatiekwartier mogen rijden om een laatste glimlach op hun gezicht te toveren vlak voor ze onder het mes gaan. Probeer de traantjes even binnen te houden.

Het gaat misschien wel de meest unieke Rolls-Royce op onze planeet worden, de SRH. Want het wagentje waarvan de afkorting staat voor St Richard’s Hospital zal gebruikt worden in het gelijknamige ziekenhuis op de pediatrische afdeling. Daar mogen kinderen met de SRH richting operatiekwartier rijden via een route waar zelfs verkeerslichten werden gezet. Op die manier hoopt het Rolls-Royce en het ziekenhuis om het stressniveau van de jonge patiëntjes naar beneden te halen vlak voor de operatie.

rolls-royce-srh-hospital

Handgemaakt, zoals elke Rolls

De Britten zijn er trots op dat de SRH net zoals zijn grotere broertjes volledig met de hand is gemaakt. Daarvoor hadden ze maar liefst 400 uren nodig. Voorop de Spirit of Ecstasy die recht uit een 3D-printer komt. Net zoals de padles achter het stuur waarmee kinderen de snelheid van het voertuig regelen. 16 kilometer per uur haalt het ding, al kan dat gereduceerd worden tot een meer ziekenhuisgangvriendelijke 6 km/u. Kracht komt trouwens van een 24-volt gel batterij, geen tikkende V12.

Mooi werk Rolls-Royce, mooi werk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 20:12
afbeelding van Techno Patat

Da's écht ferm van hun zie! Alle punten voor Rolls Royce zie :-)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws