McLaren en BMW gaan samen motoren ontwikkelen

bmw-v12-mclaren-f1

Een verloren broederschap terug opgerakeld, want BMW en McLaren hebben bevestigd de slimme koppen bij elkaar te steken om een nieuwe generatie motoren te ontwikkelen. Met ongeziene prestaties maar ook een groen kantje. Of we al met weemoed terugdenken aan de F1 GTR?

Het Britse McLaren is niet vies van een partnerschap met Den Duits. Zo creëerde het eerder al samen met Mercedes de SLR en klopte het jaren daarvoor aan bij BMW om een motorblok te lenen voor de F1. Die samenwerking met BMW wordt nu terug afgestoft, want beide merken zullen samen met nog vier andere bedrijfjes werken aan een nieuwe generatie motoren.

Een samenwerking die mooi in een deels door de Britse overheid gesubsidieerd project valt. Samen met Ricardo, Grainger, Worral en Lents Composites zullen de constructeurs zoeken naar nieuwe gietmethodes en materiaalmixen voor de motoren. Het doel is simpel; een hoger vermogen gekoppeld aan een lager verbruik.

BMW en McLaren die terug de handen in elkaar slaan en een spirituele opvolger van de F1 in de pijplijn. Niet alles in de wereld is naar de vaantjes.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws