BMW en Mercedes niet vies van groepsaankopen

bmw-merc

Hoewel beide merken op de voorgrond aartsrivalen zijn beseffen Mercedes en BMW maar al te goed dat Audi in een luxepositie zit met de Volkswagen Group. Want onderdelen kunnen er afgeschreven worden over een merk of vijf. Hoe je daar tegen op kan? Door samen onderdelen aan te kopen tiens! BMW plant de samenwerking met Mercedes dan ook uit te breiden.

Je zou het niet meteen verwachten maar in de coulissen van autoland hebben Mercedes en BMW een goede verstandhouding met elkaar. Zo gingen ze in 2008 al samen in zee met groepsaankopen die niet 'cruciaal voor de identiteit van de merken zijn'. Denk dan aan het gezamenlijk naar leveranciers stappen van banden en stoelframes.

Markus Duesmann, de nieuwe aankoopverantwoordelijke van BMW, hoopt die samenwerking nog wat verder uit te breiden. Specifiek gaat hij daar niet op in tijdens een interview met Frankfurter Allgemeine Zeitung al zou hij wel eens kunnen hinten op software en hardware voor autonome technologie. Ook batterijen voor elektrische wagens horen tot de mogelijkheden. BMW haalt die momenteel bij Samsung maar zou in samenwerking met Mercedes wel eens een lager prijsje kunnen afdwingen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws