Mitsubishi plaagt met SUV, zou door het leven gaan als Eclipse

mitsubishi-compact-crossover-eclipse-teaser_01

Dat Mitsubishi het autosalon van Genève aangrijpt om haar langverwachte Qashqai-rivaal voor te stellen is geen nieuwigheid meer. Een eerste plaagbeeld is dat wel, net zoals de geruchten dat het Japanse merk wel eens naar de Eclipse-naam kan grijpen om achterop deze SUV te plakken.

Een scherp lijnenspel, daarmee hoopt Mitsubishi het mooi weer te maken in het overladen segment van de compacte SUV's. Dat en een overtuigende vierwielaandrijving. Althans, optioneel. Want ga er maar prat op dat deze Eclipse standaard zijn voorwielen van kracht zal bedienen.

Inderdaad, Eclipse, dat las je goed. Volgens geruchten zullen de Japanners namelijk de naam terug vanonder het stof halen. Vier generaties lang achterop een sportief ogende coupé, nu achterop een SUV/Crossover. Heiligschennis zou je denken, al zou het niet het eerste gevalletje van hergebruik zijn, want momenteel heeft Mitsubishi ook de Space Star in de rangen staan, een kleine hatchback. Autofans zullen echter weten dat de Spacestar vroeger een compacte monovolume is van het merk.

Enfin we hebben - eindelijk - iets om naar uit te kijken op de Mitsubish-stand van Genève dat 7 maart haar deuren opent.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Evo x 23:37
afbeelding van Evo x

Komiek soms hé, ontwikkelen met PSA, huyndai, Mercedes, Kia en vroeger Chrysler oa motoren. En wat leggen we in onze eigen modellen, VW. Terwijl je ne PSA op 't schap hebt liggen en in 't geval van Lancer bijna een 1.8 diesel zelf op punt staan had. ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws