Kampt BMW met designleegloop?

bmw-karim-habib

Twee bronnen bevestigen dat niemand minder dan Karim Habib, hoofddesigner van BMW, de groep zal verlaten. Waardoor - indien de geruchten kloppen - hij de derde designer is die op korte tijd zijn boeltje pakt op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Geen 'onbesproken blad', Karim Habib. Want de Canadees met Libanese roots vertrok al eerder bij BMW om te werken bij opper-concurrent Mercedes. Dat deed 'ie twee jaar (van 2008 tot 2010) om dan terug naar BMW te trekken. Daar groeide hij in 2012 door tot hoofddesigner van het merk. Tot nu dus, want bronnen wijzen er op dat Habib het schip zal verlaten. Waarom, hoe en naar waar, dat is niet duidelijk.

Klopt het nieuwtje, dan blijft de stoelendansmuziek bij de BMW designers draaien. Want eerder vertrok Benoit Jacob, de man achter de i8, al naar het Chinese Future Mobility Corp en verkaste hoofddesigner van Mini, Anders Warming, naar het Duitse Borgward.

Of BMW zich zorgen moet gaan maken? Nou, het is niet ongebruikelijk dat designers sporadisch op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen, soms bij een ander bedrijf. Daarnaast heeft het ook nog altijd Adrian van Hooydonk in de rangen als opperdesigner van Mini, BMW en Rolls-Royce. Waardoor het niet zonder talentvol volk zit.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jean-Michel 20:17
afbeelding van Jean-Michel

Een beetje vernieuwend tewerk gaan, kan geen kwaad. Kijk uit naar de X2...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws