Audi laat autonome wagen leren van jouw rijkunsten

audi-self

Audi heeft op de CES in Las Vegas een Q7 voorgesteld die leert uit het rijgedrag van de bestuurder. Continu nieuwe dingen aanleren is volgens Audi de sleutel naar de ultieme autonome wagen. Hopelijk leert 'ie niet je slechte gewoontes over.

Elektronica een brein geven dat zelf kan nadenken, bijleren en besluiten trekken, we denken er liever niet al te veel over na. Toch is die vorm van artificiële intelligentie essentieel voor autonome wagens volgens Audi. Daarom ook dat ze op de Consumer Eletronics Show in Las Vegas een Q7 voorstellen met een brein van NVIDIA.

Het idee? Je toert één keer met de Q7 zelf over een parcours waar diverse acties moeten ondernomen worden (bijvoorbeeld inhalen, een put in de weg ontwijken of last minute wisselen van rijstrook). De Q7 leert op de achtergrond hoe jij daar als chauffeur mee omgaat en past die manoeuvres dan autonoom toe tijdens soortgelijke situaties. Of je daarmee ook slecht gedrag kan aanleren is niet duidelijk, al zou de technologie voor het eerst zijn optreden moeten maken in de nieuwe A8 die dit jaar ten tonele moet verschijnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Glenn 09:52
afbeelding van Glenn

Wat met een wagen die door verschillende mensen wordt bestuurd? Dat gaat het nodige gevloek en frustraties opleveren :-/

P. Nis 15:37
afbeelding van P. Nis

Dat zal geneutraliseerd worden door speciale software die in samenwerking met Bosch/Siemens werd ontwikkeld.
'speciale' software is namelijk een specialiteit van de VAG-groep.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws