Mercedes-AMG GT R knalt over groene hel in 7min en een tientje

mercedes-amg-gt-r-3

De Mercedes-AMG GT R doet een rondje Nürburgring in 7 minuten, 10 seconden en wat klein geld. Waarmee het 'beest van de groene hel' net de duimen moet leggen tegen Godzilla.

Ze noemen hem bij Mercedes het 'beest van de groen hel', waardoor de Duitsers maar beter zeker kunnen zijn van een snelle rondetijd op de Nürburing. Die hebben ze nu ook te pakken met een testrijder van Duits magazine sport auto achter het stuur. Welke tijd die neer wist te zetten? 7:10.9 minuten. Voor Mercedes meteen reden tot feest, want het is de snelste tijd die een straatwagen ooit wist neer te zetten op het circuit. Nu ja, met meteen een asterisk er bij, want het merk heeft het over tijden die het magazine wist neer te zetten.

Er is namelijk ook nog altijd die verdomde Nissan GT-R Nismo die het toertje doet in 7:08.68 min én de Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce die toe komt met 6:59.73 min. O ja, dan vergeten ze ook nog even ultiem ringbeest Porsche 918 Spyder dat een tijd van 6:57.00 minuten weet neer te zetten. Al moeten we het Mercedes geven, 7 minuten en een tientje is een waanzinnige tijd voor een straatauto. Zeker als je weet dat er tien jaar geleden 15 seconden langer over werd gedaan door het snelste autogoed.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:07
afbeelding van Techno Patat

En niet te vergeten: alle andere snellere genoemde straatauto's zijn AWD, deze is nog altijd enkel maar aangedreven door de 2 achterste plakken rubber ;-)!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws