Nissan luistert naar klanten, lepelt 2.0 diesel voorin X-Trail

nissan-x-trail-2literdiesel

Al een tijdlang een X-Trail aan het overwegen maar vind je de 1.6 diesel wat povertjes als topmotor? Dan biedt Nissan nu de oplossing, want het Japanse merkt lepelt een 2-liter diesel voorin met 177 pk.

Klanten vroegen er massaal naar. Nee, niet naar extra korting op de X-Trail - alhoewel -, wel naar een potentere dieselmotor. Want tot op heden schuilde er maximaal 130 pk uit een 1.6 onder de kap van de 'grotere Qashqai'. Misschien inderdaad wat povertjes als je weet dat er plaats is voor 7 personen in de SUV.

Daarom haalt Nissan een 2.0-liter diesel van het schap. Die is 177 pk sterk en kan 380 Nm naar de vier wielen sturen via een handbak of CVT. Ook voorwielaandrijving behoort tot de mogelijkheden, al wordt dat steeds gekoppeld aan een CVT.

Rare Japanse gedachtegang

Waarom Nissan niet gewoon even belt naar Renault om de 1.6 Dci in 160 pk en 380 Nm uitvoering te mogen gebruiken, het is ons evenwel een raadsel. Nog gekker; Nissan heeft ook een 2.3 in haar gamma (Navara, iemand) met 160 pk of 190 pk en een stevige 450 Nm.

De keuze voor de 2-liter met 177 pk lijkt ons dus wat raar. Al stuurt Nissan ons morgen op pad met de 'top X-Trail' om ons op andere gedachten te brengen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Joske 06:13
afbeelding van Joske

Is dat niet zoals in de nieuwe Renault Koleos? Daar wordt toch ook de 2.0 dCi aangeboden met hetzelfde vermogen?

nick 20:13
afbeelding van nick

Ze zouden beter eens werk maken van een update voor de gps, ik rij met de nieuwe Qashqai sinds januari 2015 en daar zit een kaartje in van 2013. er is nog steeds geen update en als die er komt kost dat 185 € terwijl bijna alle merken tegenwoordig een update van 3 tot 5 jaar erbij geven.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws