Skoda Octavia krijgt facelift

skoda-octavia-2016-facelift-01_2

Ook de Tsjechen willen hun wagens bij de tijd houden. Daarom krijgt de Octavia een facelift, die hem wat dichter bij zijn broeders moet brengen. Of het merk daarin geslaagd is?

De Skoda Octavia gaat alweer van 2013 mee. Twintig jaar na de lancering van de eerste Octavia krijgt de derde generatie een facelift. En die hoef je niet te herkennen aan een gewijzigd lijntje in de uitlaat, Skoda maakt stevig werk van die facelift.

Vooraan wordt er druk gesneden in het gezicht van de Octavia. Het nieuwe front krijgt dubbele koplampen die in de verte wat doen denken van een Mercedes E-Klasse uit de vorige generatie. De LED-dagrijverlichting loopt door in beide lichtstukken, maar het hele lichtblok krijgt full LED-technologie mee voor de verlichting.

skoda-octavia-2016-facelift-

capacitief

Optioneel biedt Skoda een nieuw infotainmentsysteem aan. Dat neem 9,2 inch in. Allevier de aangeboden infotainmentsystemen werken nu met gevoeligere touchscreens. Het strafste systeem biedt een WLAN-hotspot en mits een simkaart ook een LTE-module voor supersnel internet. Rijhulpsystemen zijn er ook, denk maar aan Blind Spot Detection, het nieuwe Rear Traffic Alert en een Towing Assist.

skoda-octavia-2016-facelift-

Qua comfort krijg je tegenwoordig een optioneel verwarmbaar stuurwiel. Ook de sleutel krijgt een geheugenfunctie voor de instellingen van de stoel- en stuurstand.

gelijke motoren

De motoren blijven bij de facelift ongewijzigd. Van de recent toegevoegde 1.0 tot een bekende 2.0, daartussen zijn er verschillende keuzes met vermogens van 84 tot 184 pk, in diesel of benzine. Optioneel is voor de meeste motoren een DSG-versnellingsbak met zes of zeven versnellingen beschikbaar. Skoda's 4x4 aandrijving is er voor de 1.8 TSI en 2.0 TDI.

skoda-octavia-2016-facelift-

Begin 2017 start Skoda met de leveringen van de Octavia facelift, prijswijzigingen zijn bij ons nog niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 14:46
afbeelding van Wim

ai, mooier is dat toch niet

Hendrik 10:37
afbeelding van Hendrik

Steeds banaler en meer 'VW'.....weg ermee !

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws