Hyundai doet duit in Belgisch oplaadpaalzakje

hyundai-ioniq-laadpaal_01

Tegen 2020 moeten we in België zo'n 12.000 laadpalen nodig hebben om de omslag naar elektrisch rijden mogelijk te kunnen maken. Hyundai Belux doet alvast haar duit in het zakje door samen met Eneco minstens 85 publieke laadpalen te installeren. Of anders gezegd; Hyundai doet een Tesla'ke.

Dat voor Hyundai elektrisch rijden menens is blijkt niet enkel uit de Ioniq, want zonder de nodige infrastructuur geraak je namelijk nergens met zo'n elektrische wagen. Daarom dat het samen met energieleverancier Eneco gestart is aan de uitrol van een netwerk van minstens 85 laadpalen in België. Waardoor de Zuid-Koreaan eigenlijk een soort van Tesla'ke doet, want die constructeur had ook al snel door dat je klanten een plaats moet kunnen geven om op te laden.

Hyundai kiest ervoor om haar dealernetwerk als locatie te kiezen (logisch natuurlijk) en gaat in zee met Eneco, een energieleverancier die 100% groene stroom belooft.

Hyundai-Ioniq-Laadpaal_01

12.000? Eerder 5.000

Willen we in 2020 allemaal massaal elektrisch rijden, dan zullen er zo'n 12.000 oplaadpalen nodig zijn in België. Natuurlijk stappen we niet allemaal over naar de elektrische automobiel, waardoor de Vlaamse regering zichzelf vooropgesteld heeft om al tevreden te zijn met 5.000 publieke laadpalen. Met de 85 exemplaren van Hyundai komen we alvast een stukje dichter bij dat getal.

Vraag is natuurlijk hoe praktisch zo'n oplaadpaal aan een dealer is, want de kans dat die zich net om je hoek bevind bestaat maar is meestal niet het geval. De eerste publieke laadpaal werd alvast zopas officieel ingehuldigd aan het Hyundai-verdeelpunt in Brugge. Onder goedkeurend oog van Bart Tommelein, Vlaams viceminister-president en minister van Energie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
marksken 16:09
afbeelding van marksken

Ik zie ze al in de rij staan bij de dealer om gratis te 'tanken'.
Geen kat die de showroom nog binnen geraakt om een nieuwen te kopen
Of zullen ze doen zoals Nissan Oostende: een demovoertuig op de laadparking zetten, dan moet er niemand tanken.

William 19:10
afbeelding van William

We hebben nooit gezegd dat we gratis stroom aanbieden, maar we installeren op onze kosten minstens 85 publieke laadpalen met groene stroom. Iedereen met een laadpas kan er laden, op eigen kost wel te verstaan.

Glenn 21:23
afbeelding van Glenn

Dus als er niet genoeg groene stroom geproduceerd wordt gaat die laadpaal niet werken veronderstel ik?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws