Officieel: Audi Q5 (2016)

audi-q5-gen2-2016_03

Na de Q7 is het de beurt aan de Q5 om zich richting een nieuwe generatie te sturen. Die tweede generatie ziet er herkenbaar uit maar neemt technologisch een mijlensprong.

Acht jaar geleden presenteerde Audi de Q5 op de Beijing Auto Show, voor de tweede generatie zoeken de Duitsers het iets dichterbij, want Parijs werd uitverkoren om generatie 2 aan het grote publiek te tonen. Daarmee zet Audi haar generatiewissel nog een versnelling hoger, want na de Q7, TT, A4 en A5 is de Q5 de vijfde wagen die op korte tijd in een nieuwe generatie wordt gestoken. En o ja, dan is er ook nog eens een compleet nieuwe Q2.

audi-q5-gen2-2016

Die drukke tijden bij Audi zorgen er misschien wel een beetje voor dat de Q5 geen revelatie is op stylingvlak. Al kan je dat ook toeschrijven aan het feit dat Audi nu eenmaal Audi is en dat je van het merk met de vier ringen geen designverrassingen moet verwachten. Want net zoals de nieuwe A5 er uit ziet als een aangescherpte A5 van de vorig generatie is het voor de nieuwe Q5 van hetzelfde laken een broek.

Porsche-Centre-Antwerpen

Ruim knap

Eigenaars van de huidige die uitkijken naar iets nieuw zullen evenwel onder de indruk zijn van het interieur. Weg is het Audi van gisterjaar, helemaal paraat is de technologie vanuit de A4 en A5. Waardoor je een strakke tableau krijgt met zwevend infotainmentsysteem en een afwerking en veiligheidsnufjes waar veelal niet Duitse merken stikjaloers op zijn. Compleet digitaal schermpje pal voor je neus in de vorm van het Audi Virtual Cockpit? Uiteraard. Nu ja, als je er maar de duiten voor neer legt.

audi-q5-gen2-2016

Audi spreekt van de meest sportieve Q5 ooit, wij kijken vooral uit naar zijn extra ruimte. Want Audi's midden-SUV is gegroeid in alle richtingen. Daardoor meer plaats achterin én een koffer die 10 extra liters slikt.

620 Nm

Jawel, grotere afmetingen. Vrees echter niet, het gewicht lijdt er niet onder. Dankzij betere assemblagetechnieken daalt het gewicht tot 90 kilogram. Motorisch biedt Audi bij de lancering 6 motorkeuzes aan. Straf genoeg zijn vijf daarvan zelfontbranders. Of in mensentaal: Diesels. Zo is er de 2.0 TDI met 136 pk, 150 pk, 163 pk en 190 pk. Vanaf 163 pk plakt Audi er Quattro-vierwielaandrijving onder. Helemaal bovenaan prijkt de 3.0 TDI met 286 pk en 620 Nm. Zei er iemand sleurbeest?

audi-q5-gen2-2016

Benzinerijders zullen het moeten rooien met een 2.0 TFSI die 252 pk neerzet op de baan. over een plug-invariant rept Audi met geen woord, al gaan we er vanuit de Duitsers er stevig over nadenken.

De nieuwe Q5 laat zich in elkaar schroeven in Mexico, begin 2017 rolt hij naar de Belgische dealers.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
kuisvrouw Nancy uit 'Thuis' 00:04
afbeelding van kuisvrouw Nancy uit 'Thuis'

Dit merk is ronduit belachelijk geworden: een nieuwe model dat er hetzelfde uitziet als het vorige, zo iets noem ik een milde facelift. Komt daar nog bij dat ze de grille van de Hyundai Tucson hebben gejat. Wat een beunhazen tegenwoordig bij Ouwdie.

Carlos 20:19
afbeelding van Carlos

Het zit'em gewoon allemaal in het nieuwe interieur dat ze doortrekken. Maar dan nog vind ik hem beter dan vroeger!

Varth Dader 01:25
afbeelding van Varth Dader

Zijn meerprijs niet waard tegenover andere merken uit dezelfde stal. Haal er elk onderdeel af dat ook in een VW, Skoda of Seat terug te vinden is. Wat overblijft is een naakt karkas dat onmogelijk duizenden euroots meer waard kan zijn. Hoe dom moet je in feite zijn om zo'n audi te kopen?

Pjotr 07:45
afbeelding van Pjotr

Kortom, iedereen wil er straks zo een.

P. NIS 09:49
afbeelding van P. NIS

Hoogmoed komt voor de val.
Dit sjoemelconcern, VAG genaamd, denkt ongestraft torenhoge prijzen te kunnen blijven vragen voor hun, weliswaar, in het geval van OUDie, misschien iets steviger in elkaar gedraaid blik.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws