Zenos viert honderdste E10

zenos-100

Het gaat goed met Zenos, de Britse bouwer van trackdayspeeltjes met ex-Caterhamvolk aan het roer. Vier jaar na de introductie van het merk, is nummertje honderd van de E10 uit de schuur gerold. Met een 350 pk sterke Ford Focus RS-motor aan boord. Niet slecht...

KTM X-BOW, Caterham 620 R, Ariel Atom, Morgan 3-Wheeler. Het is maar een kleine greep van speeltjes die je tegenwoordig op de kop kan tikken. Zenos mag zich stilaan bij die gevestigde waarden rekenen. Want de Britse autobouwer heeft zopas haar honderdste auto geproduceerd. Toegegeven, een peulenschil tegenover de +500 stuks die KTM elk jaar bouwt van haar X-BOW maar geef toe, qua exclusiviteit kan zo'n Zenos tellen.

Op dit moment heet het merk drie wagens in haar portfolio staan, drie modellen die net zoals bij Caterham steeds gebaseerd zijn op dezelfde basis. Zo is er de E10, E10 S en E10 R. Nummertje honderd is - niet toevallig - zo'n E10 R die gebruik maakt van de 2.3-liter Ecobooost van Ford. Juist ja, het blok uit de Focus RS. In de Zenos goed voor 350 pk en 475 Nm... gelinkt aan een leeggewicht van 700 kilogram.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws