Ford Fiesta ST voortaan ook met vijf deuren in Europa*

ford-fiesta-st-5d-europa_01

Ford Europa heeft beslist om de driedeurs Fiesta ST voortaan gezelschap te geven van de vijfdeursvariant. Waardoor je praktischer kan ST'en doorheen Europa. Of toch niet helemaal...

Ben je een beetje thuis in de Ford-wereld, dan weet je dat de Fiesta ST een raar bestaan kent. Het is te zeggen, terwijl wij Europeanen de hoek omhoeken met een driedeursvariant, moeten ze in de US of A verplicht de vijfdeurs op hun erf parkeren. Waarom die ST met vijf deuren niet vanaf de lancering beschikbaar is in Europa, het is ons een raadsel. Want kijk maar naar de Renault Clio R.S.. Inderdaad, een vijfdeurs.

Onze gebeden voor zo'n meer praktische Fiesta ST lijken eindelijk ingewilligd, want Ford heeft te kennen gegeven dat de 5-deurs Fiesta ST naar Europa komt. Al is 'Europa' misschien niet meteen de juiste omschrijving, want het zijn enkel de Britten die hier van mogen genieten. Je weet wel, de Europa-haters.

Ford België wist ons namelijk te zeggen dat de huidige generatie Fiesta ST niet beschikbaar zal zijn als 5-deurs in Europa. Afgaande op die aangevette 'niet' hoeven we dus zelfs niet te hopen op een waterkansje. Dan maar je tranen drogen met de Fiesta ST200?

ford-fiesta-st-5d-europa

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
User4580 11:43
afbeelding van User4580

En wat is dat ook met dat interieur met o.a. Sync3? Waarom is die enkel in de VS momenteel verkrijgbaar?

Mathieu 13:20
afbeelding van Mathieu

Het wordt dringend tijd voor Ford om hun modellen te vernieuwen, want in de meeste van hun modellen trekt het interieur op niet veel en zitten ze serieus achter op de concurrentie. Al dat blinkend zwart plastiek (veel merken doen dat, ook Duitsers) vind ik spuuglelijk, en veel van hun knoppen lay-out is nog gebaseerd op de Nokia GSM/telefoon. Dit is wel al aangepast in de facelift van de Focus en een paar andere modellen, maar ze zitten toch achter op de "middenklasse concurrentie".
En zo lang ik kleine kinderen heb, zal er ook nooit een driedeurs voor mijn huis komen te staan.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws