Volkswagen moet productie van Golf pauzeren

volkswagen-golf-2013-2.0-tdi-dsg-10

De Volkswagen groep mag dan wel groot en machtig zijn, het is afhankelijk van vele leveranciers. Een stevig dispuut tussen Volkswagen en twee toeleveranciers, ES Automobilguss en Car Trim, zorgt ervoor dat Volkswagen de productie van haar populairste model, de Golf, moet pauzeren.

Beide toeleveranciers zouden een dispuut hebben met Volkswagen rond betalingsvoorwaarden en de prijsreducties die Volkswagen eist. Beide leveranciers beslisten daarom geen onderdelen meer te leveren. Daardoor kan Volkswagen de versnellingsbak van haar Golf niet afwerken en hebben ze geen hoezen meer voor de zetels.

Volkswagen is bijgevolg genoodzaakt om de productie van de Golf te stoppen. Het plant dat 5 dagen te doen, samen met het schrappen van werkuren bij zo'n 10.000 werknemers - in totaal werken er 60.000 werknemers in de getroffen fabrieken.

De Duitse groep heeft al gereageerd te zullen antwoorden met elke legale manier die er mogelijk is om hun leveranciers te verplichten tot leveren. Een van de pistes is dat ze met hun trucks de onderdelen zelf komen halen, met politie en deurwaarders.

Het hele dispuut zou VW zo'n 40 miljoen euro per week kosten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wielli 23:27
afbeelding van Wielli

Ik stel voor dat ze de produktie definitief staken...... van al hun modellen.
Bah, ik mag dat arrogante VW-consortium van geen kanten.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws