Parkeer jij de e-Mehari op het strand voor 25.200 euro?

citroen-e-mehari-electrique-official_0

Bij Citroën hebben ze tegenwoordig een elektrische versie van de Cactus rondrijden. Anders dan de C-Zéro wil deze e-Mehari de hippe vogels aanspreken. Zet jij er straks eentje voor je strandcabine?

Tot voor kort had Citroën enkel de C-Zero in de catalogus staan als volledig elektrische wagen. Een karretje dat ze afleidden van de Mitsubishi iOn en een hoog koekentrommelgehalte heeft. Nu wordt het speelser, want Citroën commercialiseert de e-Mehari ook in België. Voor 25.200 euro heb je zulk een elektrisch voertuig voor je deur staan. Uiteraard zou je er het liefst mee op de Franse stranden gaan rondrijden, maar geef toe, zo'n guitig design geeft ook de steden wat meer kleur.

De e-Mehari neemt wat designkenmerken over van de C4 Cactus, zoals je vooral aan de voorzijde zal zien. De carrosserie bestaat uit gethermovormde kunststof platen, zodat blikschade tot het verleden behoort. Verder biedt Citroën de wagen met een viertal koetswerkkleuren en twee contrasterende dakkleuren aan.

De radius van een e-Mehari bedraagt volgens Citroën zowat 200 kilometer 'in de stad'. Daar rijd je het beste, aangezien de topsnelheid van het karretje slechts 110 km/u bedraagt. opladen aan een 16A stopcontact gebeurt in 8u, met 10A aan je voordeur doe je het in 13u.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws