FIA reikt binnenkort digitale racelicenties uit

fia-digitale-licentie-gran-turismo_02

Dat de makers van de Gran Turismo-racegame, Polyphony, dikke vriendjes zijn met de FIA is geen geheim. Meer nog, binnenkort zal de racefederatie officieel digitale racelicenties uitreiken voor de nieuwste telg in de Gran Turismo-wereld, Gran Turismo Sport.

Wil je in de echte wereld het circuit op om je kunnen te tonen tegen andere teams, dan zal je via lokale racefederaties je licentie moeten halen die goedgekeurd is door de Fédération Internationale de l'Automobile. Je weet wel, de FIA. Het brein achter de Gran Turismo-racegames, Kazunori Yamauchi , is zo'n fervente racer in het echte leven en wist de lijn tussen digitaal en écht racen te verfijnen met de jaarlijkse Nissan GT Academy. Daar kunnen gamers van racen daadwerkelijk hun beroep maken.

Bij de FIA zijn ze natuurlijk maar al te blij met zo'n voortrekker van de racekriebel. Daarom ook dat ze voor Yamauchi's volgende game, Gran Turismo Sport, een specifieke digitale racelicentie zullen uitreiken om deel te kunnen nemen aan het FIA Online Championship.

fia-digitale-licentie-gran-turismo

Daarbij zullen gamers onder andere hun kennis moeten tonen van de 'signalen', 'vlaggen', 'safety car protocols', 'rij-etiquette' en minstens zilver moeten halen op alle campagnes in de racegame. Geef toe, best stoer om zo'n FIA racelicentie in je portefeuille te hebben zitten, ook al is het maar voor een racegame...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws