Officieel: Genesis G80 en G80 Sport (2016)

genesis-g80_01

Hyundai peutert haar eigen logo van de kofferklep van de Genesis af en laat de bij ons bekende luxesedan voortaan door het leven gaan als Genesis G80. Waardoor de G80 deel wordt van het modellenoffensief van de nieuw opgerichte luxetak van het Zuid-Koreaanse merk.

De Hyundai Genesis is niet meer, voortaan is het Genesis G80. Waardoor zijn modelnaam voortaan zijn merknaam wordt. Een ietwat ingewikkelde maar wel logische beslissing uit Zuid-Korea. Want voor Hyundai was de tijd rijp om een luxemerk op te richten. De G80 komt onder de G90 te zitten bij Genesis en is in wezen een subtiele update van de Hyundai Genesis. Geloof ons, ook wij proberen het zo logisch mogelijk te laten klinken.

Maar goed, de Genesis G80 dus, een model dat van merk wisselt en dat laat kenmerken door aangepaste lichten, bijgetrokken bumpers en een scherpere uitgesneden grille. Krachtbron van dienst blijft de 3.8-liter V6 met 315 pk gekoppeld aan de achttrapsautomaat. Onder de Hyundai-vlag was vierwielaandrijving altijd standaard in België, in andere gebieden was er ook een achterwielaangedreven beschikbaar. Of die volgend jaar naar België komt is op dit moment nog niet zeker.

 genesis-g80

Eenzelfde verhaal kunnen we schrijven over de G80 Sport. Die pakt uit met gespierder bumperwerk en vier stevige einddempers. Belangrijker is het blok voorin. Met z'n 3,3-liter is de V6 kleiner dan de reguliere 3.8 maar dankzij twee turbo's stijgt het vermogen wel naar een pittige 370 pk en 500 Nm.

 genesis-g80

Begin volgend jaar rolt Hyundai haar Genesis-merk uit in Europa. Waardoor we naar aanloop van het autosalon van Brussel zeker meer info kunnen verwachtten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Evo x 17:37
afbeelding van Evo x

Qua onderhoudskost kan geen enkele a6 of 5 daaraan tippen. Ook 't verbruik valt reuze mee. 't Zijn geen nieuwe motoren maar Ultra geslepen diamanten, en zodanig doorontwikkeld dat die ni verslijten. Die 'twin technologie' bestaat al kleine 30 jaar, iedere keer verbeterd en gefinetuned.

Evo x 18:15
afbeelding van Evo x

Grote broer heeft zoiets ook al gedaan met weinig succes bij ons. Hopelijk lukt het 'steeds groter wordende kleine zus' wel. 't Blijft inderdaad Koreaans, doch 's nu compleet andere tijd, en niet iedereen blijft die woekerprijzen voor vorsprung durch technik afbetalen.

Feesten, dansen op straat 00:05
afbeelding van Feesten, dansen op straat

Mooie stijlvolle verschijning, en eindelijk eens wat anders dan de gekende Duitse 2.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws