Mazzanti Evantra Millecavalli is krachtigste Italiaan ooit

mazzanti-01

Het Italiaanse Mazzanti heeft het doek gehaald van haar Evantra Millecavalli, een supercar met 1.000 pk en 1.200 Nm koppel. Waardoor het landgenoten zoals de Pagani Huayra en zelfs de Ferrari LaFerrari achter zich laat. Op papier althans...

Niet het meest bekende merk van Italië, maar goed, dat gold ook ooit voor Pagani. Toch bouwt Mazzanti sinds 2013 haar Evantra supercar. Die 700 pk sterke bolide krijgt nu een straffere variant in de vorm van de Evantra Millecavalli. Autofans met enige kennis der Italiaanse taal merken daarbij meteen op dat 'Millecavalli' voor niets meer - of minder - staat dan 'duizend paarden.

Laat dat net zijn wat Mazzanti uit haar 7.2-liter twinturbo V8 puurt; 1.000 pk en 1.200 Nm koppel. Het zorgt volgens de Italianen alvast voor een sprint naar de honderd onder de 3 seconden en een top van 402 km/u. Visueel toont 'ie alvast even bruut als de cijfers. Over een samenhangend design kunnen we echter niet spreken.

Mazzanti zal de productie van haar Evantra Millecavalli limiteren op 25 stuks en de toch wel een beetje hypcercar maakt zijn debuut op de 2016 Turin Auto op 8 juni.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws