Mercedes investeert 3 miljard euro in nieuwe motorfamilie

mercedes-engine

Tegen ten laatste 2019 kan elke wagen van Mercedes gebruik maken van een motor van de nieuwste generatie die potten moet breken in de 'Real Driving Emissions'-methode. Daarvoor investeert het merk maar liefst 3 miljard euro.

Mercedes is volop in de ontwikkeling van een nieuwe generatie motorenfamilie. Die 'volop' kan je vrij letterlijk nemen, want het eerste kind van die familie vind je al terug onder de kap van de nieuwe generatie E-Klasse, in de vorm van de E 220d. Doel van die nieuwe generatie is om te voldoen aan de strengere emissienormen die op til staan. En zoals het een slim merk betaamt is de nieuwe familie motoren even modulair als en Ikea-kast.

Met verschillende afmetingen, vermogens, lengterichting of transversaal en toepasbaar op voorwiel- en achterwielaangedreven modellen. Het plan is alvast om tegen ten laatste 2019 elk model uit de Mercedes-range te voorzien van het nieuwe dieselblok.

Al spitst Mercedes zich niet enkel toe op de ontwikkeling van dieselmotoren, ook op benzinevlak staan er veranderingen op til. De facelift van de S-Klasse zal de eerste auto worden met benzinemotor die beschikt over een partikelfilter.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws