Dit is de BMW M6 die je moet hebben, al zal dat nooit lukken...

bmw-m6_celebration_01

BMW is dit jaar 100 jaar, en dat zal je geweten hebben. Ook in Japan, want daar lanceert het merk een op dertien stuks gelimiteerde versie van de M6 met 600 pk en 700 Nm. Banden oproken ging nog nooit zo vlot in de coupé.

Als je dit jaar BMW ergens op zal kunnen betrappen, dan is het wel op het uitbrengen van een resem aan speciale modelletjes om haar verschillende verjaardagen te vieren. Denk maar aan de M3 van vorige week. Deze week neemt een M6 de spotlight in om de honderdste verjaardag van het merk te vieren.

Die M6 'Celebration Edition' krijgt de Austin Yellow-kleur aangemeten en beschikt over het Competition Package en het M Driver's Package. Al stoppen ze daar niet bij BMW, want het vermogen wordt opgekrikt van de standaard miezerige 560 pk naar 600 pk. Waardoor 'ie meteen ook over 700 Nm koppel beschikt. En ja, al die kracht gaat naar de standaard al speelse achtertrein.

bmw-m6_celebration

Dertien gelukkig eigenaars krijgen buiten de gele kleur ook specifieke 20-duims velgen, de nodige koolstofvezel accenten en een zwart lederen interieur met gele stiksels. Het slechte nieuws? Deze M6 werd specifiek voor de Japanse markt gemaakt waar 'ie ook nog eens 23.210,000 Yen moet kosten, of zo'n 188.000 euro... Tijd dat BMW een verjaardagsmodel voor België lanceert?

bmw-m6_celebration

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws