Officieel: Renault Grand Scénic is Petit Espace

renault-grand-scenic-2016_6

Geen vijf zonder zeven bij Renault. Na de onthulling van de Renault Scénic in maart van dit jaar is er nu ook een grotere broer met vijf of zeven zitplaatsen. Tijd om je vakantie voor kroostrijke gezinnen in te plannen.

De nieuwe Grand Scénic lijkt op zijn kleine broer, maar wijkt er evenzeer danig van af. Hij is om te beginnen al 24 centimeter langer, wat de designers verplichtte om een andere daklijn te voorzien. Ook achterop zitten er wijzigingen, daar heeft de Grand Scénic wel wat weg van de nog grotere Espace. Ook bij de Grand Scénic kiest Renault voor de smalle 20 inchers als basiswiel voor het ganse gamma.

Renault laadt 765 liter bagage in de Grand Scénic wanneer de tweede zitrij rechtop staat. Dat is een kleine 200 liter meer dan de Scénic, die het op 572 liter houdt. Extra bergvakken zijn er ook in deze Grand Scénic, denk maar aan de verschuifbare middenconsole en een gekoelde handschoenlade.

Renault plaatst de gekende motoren onder de kap, te beginnen met een TCe 115 en een TCe 130. Bij de diesels worden dat de dCi 110, dCi 130 of dCi 160. De dCi 110 Hybrid Assist is Renaults eerste motor die een soft hybrid aandrijving krijgt, waarbij een elektromotor de dieselmotor bijstaat in de regeneratie.

Renault laat de Scénic dit najaar bij de dealers verschijnen. De Grand Scénic zal hem daar vergezellen. In oktober kan je hem bekijken op het autosalon van Parijs.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
John 09:57
afbeelding van John

"De dCi 110 Hybrid Assist is Renaults eerste motor die een soft hybrid aandrijving krijgt, waarbij een elektromotor de benzinemotor bijstaat in de regeneratie." Ik vermoed dat dCi en benzinemotor niet bij elkaar horen?

Sven 11:45
afbeelding van Sven

Uiteraard! De benzine-hybride testwagens van de voorbije weken zorgen voor mijn verwarring. Het is intussen aangepast.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws