Porsche is klaar met voorwielaandrijvende V8 met 549 pk

porsche-v8

Nee, geen vrees, Porsche heeft niet plots een voorwielaandrijver in haar gamma. De sportwagenbouwer heeft wel een nieuwe biturbo V8 gelanceerd die zowel gebruikt kan worden op het MLB-platform van Audi (FWD) als op het eigen MSB-platform (RWD). Dat krijg je als Duitsers nauw samenwerken.

Klinkt het allemaal wat raar? Geen nood, want een logische verklaring is nabij. Porsche baseerde haar nieuwe biturbo V8 voor de volgende generatie Panamera Turbo en co namelijk op de 3-liter V6 van de Audi S4. Waardoor het niet geheel onlogisch is dat het blok qua plaatsing polyvalent is.

De inhoud van het blok geeft Porsche niet mee op het Vienna Motor Symposium, maar nemen we even de 500cc-regel ter harte, dan zal het naar alle waarschijnlijkheid 4-liter groot zijn. Krachtcijfers geven de Duitsers wel mee. Want het benzineblok zal goed zijn voor maar liefst 549 pk en 770 Nm. Daarnaast zou hij ook nog eens 30 procent zuiniger moeten zijn dan de 4,8-liter V8 die 'ie vervangt. Dank daar maar de cilinderuitschakeling voor die tussen 950 opm en 3.500 opm kan optreden.

Wat de verdere 'deelplannen' zijn met het blok is niet helemaal duidelijk, al sluiten we niet uit dat de V8 ook richting Bentley, Lamborghini (Urus?) en Audi (volgende generatie RS 6?) zal verscheept worden...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws