Volkswagen Golf GTI Clubsport S is koning van de ring

volkswagen-golf-gti-clubsport-s2

De beste in alles willen ze zijn bij Volkswagen. Het moet dus ook gestoken hebben toen Renault, dan Seat en dan Honda het record voor de snelste voorwielaandrijver op de Nürburgring achtereenvolgend op hun conto schreven. Maar geen vrees, VW heeft nu het kroontje in haar bezit met de Golf GTI Clubsport S.

Veertig jaar Golf GTI viert Volkswagen dit jaar. Dat daar een speciaal modelletje bij hoort mag wel duidelijk zijn. Toch blijkt de Golf GTI Clubsport S meer te zijn dan wat extra logo's en een toefje meer pk's. Want de strafste GTI ooit is ook de strafste voorwielaangedreven productiewagen die ooit passeerde op de Nürburgring. Met dank aan de 310 pk uit de 2-liter viercilinder en het setje Michelin Sport Cup 2 knalt de Clubsport S in 7 minuten en 49.21 seconden over de Groene Hel. Een peulenschil sneller dan de 7:50:63 die je nodig hebt met de Honda Civic Type-R om een toertje te vervolledigen.

Een tijdsverschil dat je misschien wel kan toeschrijven aan één beter remmoment op het circuit van dik 20 kilometer. Maar hoe dan ook is Volkswagen in het bezit van het kroontje. Dat automerken daar voor ver gaan is wel duidelijk. Zo bezit de Clubsport S over een specifieke 'Green Hell'-setting die je kan activeren en er voor zorgt dat de auto zicht optimaal schrap zet voor een rondje Nürburgring.

volkswagen-golf-gti-clubsport-s

Zin om te bezitten over de rapste voorwielaangedreven ringvreter van het moment? Dan kan je best goede banden hebben met je Volkswagen-dealer, want VW zal amper 400 stuks bouwen van de Clubsport S. Honderd daarvan gaan al sowieso naar Duitsland...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws