Jaguar neemt XKSS terug in productie

xkss_side_render

Jaguar zal met de hand 9 nieuwe exemplaren bouwen van de iconische XKSS. Een cadeautje voor verzamelaars. Al zullen die diep in hun buidel moeten tasten, want de Britten plakken een vraagprijs van +1 miljoen pond op de reproducties.

Eigenlijk mogen we het geen reproducties noemen, want in wezen gaat het over 9 'verloren' exemplaren die voorzien waren in 1957. Hoezo? Wel, de originele exemplaren waren bedoeld voor de export naar de Verenigde Staten. Echter legde een zware brand de fabriek in Browns Lane in de as waardoor er maar 16 van de vooropgesteld 25 stuks werden afgewerkt. Die 9 nooit afgewerkte exemplaren zullen nu, 59 jaar later, eindelijk in elkaar worden geschroefd.

De reden daarachter is voor de hand liggend, want met de 'Lightweight' E-Type zullen de Britten ontdekt hebben dat er veel geld valt te verdienen met zo'n exclusief verzamelmodelletje. Prijzen voor de XKSS liggen dan ook boven de 1 miljoen pond (1,2 miljoen euro). Over de XKSS even, dat was een straatversie van de Le Mans winnende D-Type. Zowat de eerste supercar op onze aardbol zeg maar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws