Vanaf 2017 hebben Volvo's geen sleutels meer

volvo-digital-key-2017_02

Vanaf volgend jaar heb je als Volvo-eigenaar één ding minder dat je kan verliezen in je zakken. Want het merk wilt de eerste fabrikant worden die auto's zonder sleutels aanbiedt. Hoe je de deuren dan open krijgt?

Nee, niet via een Zweeds Vikingritueel met een bloedoffer op de deurklink. Wel via je smartphone. Want Volvo ontwikkelde een applicatie die werkt als een digitale sleutel via bluetooth. Met die app kunnen klanten hun auto dan ont- en vergrendelen, de koffer openen of de motor starten (in bepaalde landen). De technologie laat daarnaast toe om verschillende 'digitale sleutels' te hebben van Volvo. Zodat je op verschillende locaties toegang hebt tot verschillende Volvo-wagens. Al begeven we ons dan in toekomstige mobiliteitsoplossende utopie.

Sleutel delen

Heb je nu al de nodige vraagtekens over de veiligheid en het gebruiksgemak van de technologie? Wel, dan gaat Volvo nog een stapje verder. Want eigenaars zullen hun 'digitale sleutel' naar de smartphone van vrienden of collega's kunnen sturen zodat zij de wagen ook kunnen gebruiken. In hoe verre dit allemaal 'diefstalproof' is, daar hebben wij pas vraagtekens bij.

volvo-digital-key-2017

Dit jaar nog start Volvo met een proefproject op de luchthaven van het Zweedse Göteborg. Huur je daar een auto bij autodeelbedrijf Sunfleet, dan krijg je een digitale sleutel opgezonden naar je smartphone. Vanaf 2017 zal het systeem naar een 'beperkt aantal in de handel verkrijgbare auto's komen'. Denk dan aan de S90 en V90.

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Mathieu 12:41
afbeelding van Mathieu

En daar sta je dan met een platte batterij van je Smartphone.
Of nee, shit, mijn telefoon is gestolen! En nu?
In de wc gevallen, scherm kapot, ...

Jelle Dr 20:13
afbeelding van Jelle Dr

Al noem je me conservatief of ouderwets, ik begin stilaan genoeg te krijgen van al dat digitale gedoe. Waar is de echtheid naar toe? Alles moet tegenwoordig met een druk op een knop of een aanraking. Of beter, praten tegen een onnozel gebruiksvoorwerp.
Al dat fake gedoe lijkt wel een weerspiegeling van het 't Westen. Een en al fake.

Glenn 07:37
afbeelding van Glenn

Keyless entry is al niet feilloos (toch niet in een ford ...) laat staan dat je je wagen maar kan starten met een smartphone. Wordt niet wild van het idee.

Wim 13:00
afbeelding van Wim

In de 730 die we onlangs testte werkte hij wel heel goed, zeker de kofferbak openen met de voet is wel handig als je geen handen vrij hebt. Innovatie kans soms te ver gaan, zolang de goede dingen overblijven, geen probleem :)

Jelle Dr 10:52
afbeelding van Jelle Dr

Ik begrijp wel dat sommige mensen deze gizmo's leuk vinden. Ik ken er tenslotte een paar die
altijd wel het nieuwste van het nieuwste willen. En ergens is het fijn om eens te kunnen pronken met wat we als mens allemaal reeds kunnen. Technologie gaat er op vooruit, maar ik vrees dat we uit de bocht aan het gaan zijn. We geven op deze manier mensen met slechte bedoelingen vrijspel, door onszelf bloot te stellen aan de hiermee gepaarde risico's.
Het lijkt of we dingen vereenvoudigen, maar eigenlijk maken we het soms nog meer complex.

Iemand al eens een stukje gezien uit de documentaire "Samsara"? Meer bepaald de food sequence, dat moet je beslist eens opzoeken. Zoek het eens op en bekijk het rustig, het duurt gelukkig maar enkele minuten. Als je het gezien hebt, ga je toch eens nadenken over hoe we consumeren. Zeker eens aan terugdenken als dat stukje vlees gekocht in het warenhuis, voor U, op U bord ligt. :-) Mijn kip smaakte mij opeens niet meer. ;-)

Glenn 11:48
afbeelding van Glenn

Ik zie de link tussen de sleutel van een auto en de (morele) problemen bij geïndustrialiseerde voedselproductie niet direct, maar dat zal wel aan mij liggen.

Voor het overige: zagen er nochtans lekkere kippen uit. Straks bij de chinees eens eentje gaan binnensteken in zoetzure saus.

Jelle Dr 12:51
afbeelding van Jelle Dr

Laat het u smaken. Er is niets mis met een goeie Chinees, zolang het vlees maar puur is en niet te veel water bevat.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws