Zarooq Motors Sand Racer: zandvreter met 500 pk

zarooq-motors-sand-racer_01

Wat je krijgt als je de kracht van een racewagen verpakt in een offroadwaardig voertuig? Wel, eigenlijk een Range Rover Supercharged. Volgens Zarooq krijg je de Sand Racer, met 500 pk.

Zarooq een automerk uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft haar eerste wagen officieel voorgesteld het voorbije weekend. De Sand Racer is een soort van Dakar-wagen van amper 1 ton en maar liefst 500 pk onder de kap. Nu ja, momenteel hebben ze enkel een werkende 3.5-liter V6 met zo'n 300 pk. Al is dat niet het enige probleem aan deze Sand Racer.

Het ziet er namelijk uit als een stevige offroader die je naar heinde en ver kan brengen, maar de kans is groot dat je niet verder dan de zandbak van je zoon zal komen. Zarooq koos er namelijk voor om de kracht uitsluitend naar de achterwielen te sturen. Nu weten we wel dat potente offroadbanden je ver kunnen brengen, maar zonder 4WD zouden we hier toch niet de wildernis mee induiken.

 zarooq-motors-sand-racer

Eigen merkenrace

Al geeft Zarooq waarschijnlijk niet om onze mening, want het merk richt voor haar nieuwe wagen een one-off raceserie op waardoor 15 deelnemers met de Sand Racer het tegen elkaar kunnen uitvechten. Daarvoor kocht het merk een stuk land nabij Dubai waar het een circuit zal aanleggen in de vorm van het woord 'Dubai' in het Arabisch. Tja, geld hebben...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws