Officieel: Audi R18 maakt Darth vader trots (2016)

audi-r18-2016_01

Audi heeft het doek gehaald van haar opgefriste R18-racewagen die deel neemt aan het FIA World Endurance Championship, het meest bekend dankzij de 24 uren van Le Mans. De zwart-rode kleurstelling maakt Darth Vader alvast fier.

Audi blijft voor haar 2016-model vasthouden aan dieselkracht, in tegenstelling tot Porsche en Toyota die benzineracers inzetten tijdens het kampioenschap. Bij Audi gaat het alvast over een 4-liter V6 die samen met de nodige elektromotoren over het circuit kan scheuren. Die elektromotoren zullen trouwens veel meer kracht recupereren dan voordien, want de R18 zit voortaan in de 6MJ-klasse (voordien 4MJ-klasse). Dit behalen ze door het energierecuperatiesysteem via het vliegwiel te verwijderen en resoluut te gaan voor lithium-ion batterijen aan boord.

audi-r18-2016

Qua coureurs zijn er geen nieuwe namen bij Audi te vinden. Zo zal ook dit jaar Andre Lotterer, Benoit Treluyer, Marcel Fassler, Loic Duval, Lucas di Grassi en Oliver Jarvis achte het stuur kruipen van de endurance-racers. Wel zal Audi tijdens Le Mans 2016 maar twee wagens inzetten in plaats van drie.

audi-r18-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws