Officieel: De naam is Chiron, Bugatti Chiron

bugatti-chiron-logo

Ongeveer het gehele autoland noemde de opvolger van de Bugatti Veyron al Chiron. Echter heeft het Franse merk nu pas officieel te kennen geven dat die naam erop zal plakken. Meer nog, op het autosalon van Genève volgend jaar rolt de Chiron ten tonele.

Verschillende vermogende klanten konden het niet laten om via de Instagrams en Twitters van deze wereld naar buiten te brengen dat ze net een Bugatti Chiron hadden besteld. Waardoor het eigenlijk duidelijk was dat 'Chiron' de naam zou zijn voor de opvolger van de Veyron. Die naam krijgt hij als eerbetoon aan Louis Chiron, zowat de beste racer van die tijdsperiode met niet toevallig een Bugatti als mobiel. Daarnaast is Chiron trouwens Latijns voor een figuur uit de Griekse Mythologie. Chiron was namelijk een 'goede centaur' die zich van de andere onderscheidt door zich te ontwikkelen in kennis en wijsheid.

Dat de Chiron een doordachte automobiel zal worden mag duidelijk zijn. Hij moet tenslotte de Veyron overklassen. Bugatti zelf spreekt van 'de meest krachtige, snelste, luxueuze en exclusieve super sportwagen'. Over de kracht blijft het echter speculeren. De 8-liter W16 van de Veyron blijft behouden en eerdere geruchten spreken over een vermogen van 1.500 pk en 1.500 Nm. Volgend jaar op het autosalon van Genève in maart zullen we alvast alle info krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws