4.342 pre-orders voor Genesis G90 op amper 24 uur tijd

genesis-g90-teaser_01

Genesis, het blijft bij ons een uit de gamingwereld komende connotatie hebben. Het luxemerk van Hyundai blijkt echter sterk van start te gaan. Want haar eerste model, de G90, kreeg op amper 24 uur tijd al 4.342 pre-orders in Zuid-Korea. Nog voor het model zijn officieel debuut heeft beleefd.

Nu weten we ook wel dat het getal '4.342' op zichzelf weinig zegt. Zeker als je weet dat er dik 50 miljoen inwoners zijn in Zuid-Korea. Maar toch kan je spreken van een sterke start van Genesis met de G90 als je even naar zijn voorgangers kijkt. Zo was er in 2013 de Genesis die om alles wat moeilijker te maken nog onder de Hyundai-badge werd verkocht. Die was goed voor 3.331 pre-sales.

Enkele jaren terug (2009) deed de Hyundai Equees het met amper 1.180 pre-orders. Kortom, de voorverkoop van Hyundai's vlaggenschip schept er elke generatie serieus wat eenheden bij. Bij Hyundai zijn ze alvast blij: 'Gezien dat dit een full-size luxesedan is met een best wel stevig prijskaartje, is dit een ongelooflijk verkoopsucces'.

Volgend jaar zal de G90 de verkoop in gaan op specifieke markten. Denk dan aan Zuid-Korea en Amerika, niet België.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws