Kia Cadenza is Zuid-Koreaanse S-Klasse

kia-cadenza-k7_01

Kia en Hyundai kennen we in ons land als de bouwers van - relatief - sensibele wagens. In eigen land (en de VS) pakken beide merken echter graag uit met heerlijke vlaggenschepen. Kijk maar naar deze Kia Cadenza.

De Kia Cadenza, het is een naam die in België niet meteen een belletje doet rinkelen. Toch is die Cadenza (of 'G7' op de Zuid-Koreaanse thuismarkt) een luxesedan die al sinds 2010 op specifieke markten te vinden valt, als een soort van antwoord op de BMW's 7 en Mercedes' S-Klasse van Europa.

Daarvan komt er volgend jaar een nieuwe generatie op de markt. Met een zeer Europese styling die toch nog de herkenbare 'Tiger Nose'-grille en de 'vierpunts'-dagrijverlichting in de bumper herbergt. Kortom, het zal weer een visueel fraaie bolide worden.

kia-cadenza-k7

Zolang er geen roet uit de uitlaat komt, heb je spijtig genoeg weinig te zoeken in Europa. En met een 3.3-liter V6 benzine onder de kap heeft de Cadenza zowat zijn eigen Europees doodsvonnis getekend. Zoek je dus naar een luxueuze sloep met als geboorteland Zuid-Korea, dan zal je richting zusterbedrijf Hyundai moeten trekken die daarvoor de merknaam 'Genesis' hebben opgericht.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws