VW gebruikt 3D smart glasses in fabriek Wolfsburg

volkswagen-3d-smart-glasses-wolfsburg-plant

Volkswagen wil de productiefaciliteiten telkens weer verder vereenvoudigen en daarom laten ze hun werknemers nu gebruik maken van smart glasses. Dat zijn brillen die extra informatie weergeven.

In de productiefaciliteit van Volkswagen in Wolfsburg, de hoofdzetel van het merk, hebben ze altijd een streepje voor op de andere vestigingen. Niet toevallig dan ook dat Volkswagen de werknemers daar als eerste laat gebruik maken van smart glasses. Die moeten de medewerkers helpen in hun dagelijkse taken door het aanbieden van extra informatie.

De bediening gebeurt met spraaktechnologie of door aanraken, waardoor de gebruiker zijn handen vrijhoudt voor het werk. Het systeem is in staat relevante info mee te geven, zoals opbergplaatsen of serienummers van onderdelen. Ook kan de bril barcodes lezen, zodat kan worden gecontroleerd of het correcte onderdeel werd genomen.

Op dit moment krijgen 30 medewerkers een opleiding over hoe ze met de bril moeten werken, naderhand worden alle nieuwelingen vertrouwd gemaakt met de smart glasses.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws