Roewe heeft haar Vision R Concept klaar

roewe-vision-r-china-11

Heel veel sexyness heeft een gemiddeld model bij Roewe niet, een van de merken van het Chinese SAIC. Maar daar willen ze duidelijk verandering in brengen, zo getuige dit Vision R Concept.

Op het autosalon van Guangzhou stelt Roewe haar Vision R Concept voor, het bewijs dat Chinese wagens wél knap getekend kunnen worden - al dan niet omdat het wat Europees aanvoelt.

De vierdeurs coupé kreeg strakke lijnen en een achterkant die ons doet denken aan een mix van de BMW 7-reeks en Jaguar XE. Binnenin werd het een 2+2 configuratie met een minimalistisch interieur, kijk naar bijvoorbeeld het volledig digitale dashboard.

roewe vision r china 11

Voor welk model dit concept de voorbode wordt is nog onduidelijk. Initieel werd er gesproken over de Roewe 750, nu menen Chinese media dat dit de voorbode is van de nieuwe Roewe 950. Als basis van die 950 zal de architectuur van de nog voor te stellen Buick LaCrosse gebruikt worden. Verwacht wordt dat de Chinezen ook dezelfde motoren zullen aanbieden, een 2.0 liter met 245 pk en een nieuwe 3.6 V6 met 309 pk. Beide blokken worden gekoppeld aan een automatische negentraps versnellingsbak.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws