Chevrolet Spark RS is Amerikaanse Hot Hatchvisie

chevrolet-spark-rs-concept_01

In Noord-Amerika lopen ze niet zo warm voor hot hatches zoals wij dat doen. Logisch ook, want in het land van overdaad koop je een muscle car met stevige V8 voor de prijs van een Golf GTI. Deze Sonic RS toont alvast aan hoe Chevrolet een Amerikaanse hot hatch visualiseert.

Terwijl elke Europese constructeur wel een snelle hatchback kan voorleggen is dat niet het geval in Amerika. Daar hebben ze dan weer wel muscle cars in alle vormen en maten. Met deze Spark RS doet Chevrolet toch een poging om het segment van de hot hatch aan te snijden. Nu ja, deze voor de SEMA tuningbeurs bedoelde concept pakt alvast uit met een agressieve look.

Zo rusten er stevige 17-duims velgen onder het karretje die hun designinspiratie van de Corvette halen en valt een bodykit op met koolstofvezel accenten. Achteraan vallen een groteske spoiler en een knapgevormde uitlaat dan weer in het oog. Over het vermogen rept Chevrolet met geen woord.

 chevrolet-spark-rs-concept

Meer nog, waarschijnlijk ligt er gewoonweg de standaard 1.4-liter viercilinder onder de kap met 95 pk. Chevrolet wilt met deze concept namelijk polsen of er een publiek is voor een hetere Spark. Of ze daar in de VS in slagen zonder naar buiten te komen met een performant cijfer, dat betwijfelen we eigenlijk...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws