Officieel: Porsche 911 Carrera 4 & Targa 4 facelift aan de turbokracht (2015)

porsche-911-4-facelift-2015_01

In navolging van de 911 Carrera facelift die het voortaan met drukvoeding doet, krijgen ook zijn vierwielbroertjes turbokracht onder de kap. Waardoor enkel de GTS nog ademt op eigen kracht.

De tijden dat je een Porsche 911 Turbo moest aanschaffen om over turbokracht én vierwielaandrijving te beschikken liggen officieel achter ons. Want Porsche heeft het doek gehaald van haar Carrera 4, Carrera 4 Cabriolet en Targa 4 met drukgevoede motor. Die krachtbron is 3-liter groot en wordt overgeheveld uit de pas voorgestelde 911 Carrera facelift. Daardoor krijg je standaard 370 pk/ 450 Nm en in S-trim 420 pk en 500 Nm.

porsche-911-4-facelift-2015

Met behulp van de vierwielaandrijving, PDK-automaat en optioneel Sport Chrono pakket vlieg je in de snelste variant naar de honderd in 3,8 seconden. Het verbruik zou dankzij de turbomotor dan weer met zo'n 12 procent dalen. Tenslotte heeft Porsche nog eens kritisch naar de vierwielaandrijving gekeken en krijg je voortaan standaard het Porsche Active Suspension Management voor een beter rijgedrag.

porsche-911-4-facelift-2015

Visueel herken je de vierwielaandrijvers met turbo (dus niet de turbo met vierwielaandrijving, dat is nog een apart model in de rangen) aan de opgefriste koplampen, brede heupen en een nieuwe lichtstrook achteraan met 'driedimensionaal'-design. Grootste weggevers blijven echter de centraal geplaatste uitlaten (optioneel) en de verticale koelsleuven op de motorkap achteraan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws