Nieuwe Lancia Ypsilon dit weekend in Avant-première

teaser-newypsilon2016l_kopie

Alhoewel de echte lancering pas is voor op het autosalon van Frankfurt iets later deze maand zal Lancia de nieuwe iteratie van hun fashion city car dit weekend in avant première voorstellen bij de Belgische en Luxemburge distributeurs.

Eindelijk nog eens nieuws van Lancia dus, en deze keer zelfs geen geruchten over het verdwijnen van het ooit iconische Italiaanse merk. De Lancia Ypsilon die dit jaar ook zijn dertigste verjaardag viert krijgt een nieuwe generatie. Met speciale uitvoeringen zoals de Lancia Ypsilon Elle in samenwerking met het gelijknamige vrouwenmagazine en kleurrijke interieuren heeft de wagen over zijn loopbaan alvast Lancia's zelf uitgevonden noemer fashion city car meer dan verdiend.

De lijst van veranderingen aan de nieuwe wagen houden ze bij Lancia nog achter het doek (letterlijk dan, naar de foto) maar afgaande op spyshots van eerder dit jaar zit er sowieso een hertekende grille, andere koplampen en een volledig vernieuwd interieur bij. Lancia spreekt zelf over een elegant design naar Italiaanse stijl met kenmerken van traditioneel Lancia design die een glamourtoets aan het automobiellandschap zou moeten toevoegen (nvdr: het heeft iets, zo'n marketingpraat).

De Ypsilon blijft standaard voorzien van vijf deuren en meet 384 cm lang, 168 cm breed en 152 cm hoog. Kopers zullen bij de lancering kunnen kiezen uit 14 kleuren waaronder de nieuwe Avorio Chic en Blu di Blu.

Een van de grootste veranderingen binnenin is het nieuwe U-Connect multimediasysteem dat onder andere DAB (digital audio broadcasting) en U-Connect Live (Android, iOS ondersteuning heeft.

Onder de motorkap kan je kiezen uit vier bescheiden Euro6 krachtbronnen waaronder aan de benzinekant de 1.2 FIRE (69 pk, 120 g/km CO2) en de 0.9 TwinAir (85 pk, 97 g/km, enkel beschikbaar met de automatische versnellingsbak), één dieselmotor (1.3 Mjet, 95 pk, 95 g/km CO2) en één Turbo-CNG (aardgas, 0.9 TwinAir, 80 pk, 86 g/km CO2).

De vernieuwde Ypsilon zal later deze maand op het autosalon van Frankfurt te zien zijn én dit weekend ook al iets dichterbij bij de distributeurs in België en Luxemburg. Lancering zou vanaf deze maand zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws