Officieel: Hyundai i20 Active, met rubberen laarzen (2015)

hyundai-i20-active-2015_02

Hij bleef even in India hangen maar mag met het autosalon van Frankfurt zijn broertjes komen versterken. Daardoor kan je de i20 niet enkel bestellen als sportievere Coupé maar ook als ruigere knaap in de vorm van de i20 Active.

Alles dat een vleugje offroadwaardigheid uitstraalt verkoopt als zoete broodjes. Je kan het Hyundai dan ook niet kwalijk nemen dat ze hun i20 voorzien van een broertje met laarzen aan. Volgens de Zuid-Koreanen is de i20 Active alvast een compacte crossover die cliënteel met avontuurlijke aspiraties moet plezieren.

Visueel onderscheidt de actieve rakker zich door extra plastiek bescherming rondom bumper en wielkast, een best wel stevig ogende beschermplaat met bullbar vooraan, meer geaccentueerde mistlichten en rails op het dak. Kwestie van toch iets verder te geraken in de urban modder verhoogt Hyundai de bodemvrijheid met twee centimeter en plaatst het de stoelen hoger in het interieur voor een beter zicht rondom.

 hyundai-i20-active-2015

Introductie van de 3cil-Turbo

Met de komst van de i20 Active lanceert Hyundai ook haar nieuwe driecilinder turbo met een longinhoud van 1 liter die naar alle varianten van de i20 komt. Het blok zal beschikbaar zijn in twee vermogensversies; 100 pk en 120 pk.

 hyundai-i20-active-2015

Begin volgend jaar gaat de i20 Active de verkoop in. Prijzen hopen we op de IAA te kunnen sprokkelen.

Ontvang hier de officiële digitale brochure van deze Hyundai

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Floris 17:56
afbeelding van Floris

Is het al bekent wanneer de 1liter turbo verkrijgbaar is in de "normale" i20 ?

Yvesw 18:04
afbeelding van Yvesw

Normaal gezien 'eind dit jaar'. In principe zal je dus nu al een i20 kunnen bestellen met die motor-uitvoering bij de dealer ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws