Renault Twingo krijgt EDC-automaat met dubbele koppeling

renault-nouvelle-twingo-b07-rotary-03

UPDATE: Automatisch Twingo rijden heeft zijn prijs
Renault geeft je vanaf oktober de kans om de Twingo uit te rusten met een EDC-automaat. Daardoor is het kleintje één van de goedkoopste wagens op de markt met een automaat met dubbele koppeling.

Achterwielaandrijving, een ongelooflijk kleine draaicirkel en nu ook een automaat met dubbele koppeling. Je kan Renault alleszins niet betichten van niet genoeg unieke verkooppunten te hebben bij de nieuwe Twingo. De EDC-automaat is leverbaar vanaf oktober en is valt enkel te koppelen aan de TCe driecilinder turbobenzine met 90 pk.

Acceleratiecijfers houdt Renault achter de hand, het normverbruik geven ze wel mee; 4,8 liter per honderd kilometer. Daarmee is de automaat iets minder zuinig dan de handbak (4,3 l/100km). De CO2-uitstoot komt met EDC-bak op 108 g/km te liggen (99 g/km met handbak).

Update

Renault België wist te zeggen dat de wagen tegen het einde van het jaar beschikbaar wordt en dat de TCe 90 Intens-uitvoering met EDC-automaat 14.650 euro moet gaan kosten. Dat is 1.200 euro meer dan wanneer je zelf in de bak roert.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Willy Stynen 21:14
afbeelding van Willy Stynen

Die Twingo 90 pk automaat lijkt me een toffe auto. Het zou zo wel eens mijn laatste auto kunnen worden (wegens leeftijd).

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws