Copycat: Youxia X is Chinese Tesla Model S

youxia-x-2015_01

Dat ze het in China niet zo nauw nemen met auteursrechten en copyright is ondertussen al wel duidelijk. De Youxia X is de laatste copy on the block en meteen ook één van de betere.

Zelfs iemand die niets met auto's heeft ziet meteen dat deze Youxia X de globale lijnen van de Model S overneemt. Echter weet de designer er een eigen twist aan te geven en dat is naar Chinese normen best opvallend. Het resultaat is een sedan die best wat zelfvertrouwen uitstraalt. Dit dankzij de stoere voorlichten, scherp lijnenspel van de bumpers en al zeker door de unieke achterlichten.

Knight Rider

Bij het automerk zijn ze trouwens niet alleen fan van de Amerikaanse Tesla, maar ook van televisiereeks Knight Rider. Zo krijgt deze Youxia X een bewegend rood licht in de grille (zoals KITT, de wagen uit Knight Rider) en is het besturingssysteem van het infotainmentsysteem binnenin KITT OS.

youxia-x-2015_01

Qua aandrijving is er sprake van een elektromotor die gekoppeld is aan een reeks batterijen. Die gaan van 40 kWh tot 85 kWh. Dat vertaal zich voor die 40 kWh naar ruwweg 360 pk en 440 Nm. De range zweeft daarbij rond de 200 km, voor de krachtigste 85 kWh-variant groeit het aantal af te leggen kilometers al naar 460 km. Prijzen voor deze Youxia X starten in China vanaf 42.000 euro. Best wel een koopje vergeleken met een Tesla...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Bartjeuh 10:56
afbeelding van Bartjeuh

Ja, maar heeft hij kleerhaakjes achteraan?

Adriaan 10:57
afbeelding van Adriaan

en een leeslicht niet te vergeten!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws